Over

MECHELEN Maker Faire:

Technopolis®, het Vlaamse doe-centrum, is een permanent platform voor wetenschap en technologie in Vlaanderen, gegroeid uit Flanders Technology International vzw.

Zaterdag 26 april en zondag 27 april 2014 voorbeeld van een zeppelinorganiseerde Technopolis® voor de eerste keer een Mechelen Maker Faire: twee dagen lang creatief met techniek, wetenschap, robotica, duurzaamheid, kunst, ambachten, DIY en nog veel meer!

Makers van alle leeftijden uit verschillende disciplines werden uitgenodigd om hun uitvindingen of creaties te tonen en uit te leggen. Van 9u30 tot 17u bewonderde iedereen, jong en oud, deze grote expositie, de vele workshops, creaties, uitvindingen, activiteiten, lezingen, panel discussies… .

Over Maker Faire:

Maker Faire is the Greatest Show (and Tell) on Earth—een familievriendelijk festival boordevol uitvindingen, creativiteit en vindingrijkheid. Dit festival is een beweging voor Makers, waar ze de kans krijgen om hun creaties te tonen en hun kennis te delen aan een groot publiek.

Makers variëren van techneuten tot kunstenaars, van wetenschappers tot DIY’ers… Makers van alle leeftijden, uit verschillende disciplines worden uitgenodigd om hun uitvindingen of creaties te demonstreren. Het doel van deze Technopolis® Maker Faire is het bij elkaar brengen, informeren, entertainen en laten groeien van deze community.

De eerste Maker faire werd in 2006 georganiseerd te San Mateo, Californië (VS) en vierde in 2013 de achtste editie met zo’n 900 Makers en 120.000 bezoekers. Ook groeide het andere hoofdevenement, de World Maker Faire te New York, de laatste vier jaar tot een festival met meer dan 500 Makers en 55.000 bezoekers. De reeks werd aangevuld met Detroit, Kansas City, Newcastle, Rome en Tokyo die een thuishaven boden voor de Maker Faires in 2013. Vandaag de dag worden over heel de wereld meer onafhankelijke, vanuit de samenleving georganiseerde, Mini Maker Fairs georganiseerd – waaronder deze Maker Faire in Technopolis®.

Over MAKE Magazine:


MAKE is het eerste magazine dat volledig in teken staat van do-it-yourself technologieprojecten. Het magazine verenigt, inspireert, informeert en entertaint de groeiende groep vindingrijke Makers, die aan de slag gaan met verbazingwekkende projecten in hun achtertuin, schuur of garage. MAKE viert jouw recht om technologie te hacken, te buigen en naar jouw hand te zetten.

Naast het magazine en de Faire, is MAKE:

  • Een dynamisch online platform met nieuws en projecten, blog.makezine.com;
  • Een verkooppunt van pakketten en boeken, de Maker Shed;
  • Een constante stroom van nieuwigheden en vermaak via het YouTube channel;
  • Make: Projects, een bibliotheek vol projecten met stap-voor-stap instructies
  • Een uitgever van de best-in-categorie titels via Make:Books

Laat een boodschap achter