Praktische info

Bereikbaarheid


Adres
Technologielaan
2800 Mechelen 

Met de wagen

 • Via de autosnelweg:
  Technopolis ligt langs de E19 (Brussel-Antwerpen). Neem afrit 10 Mechelen-Zuid en je rijdt rechtstreeks de grote gratis parkeerruimte op.
 • Kom je via de ring van Mechelen?
  Volg dan richting centraal station Mechelen. Aan het centraal station rijd je de viaduct over richting E19. Vlak voor de oprit van de autosnelweg zie je Technopolis liggen.

Bekijk het routeplan.

Met de fiets

 • Centraal Station-Technopolis
  Bij het buitenkomen van het Centraal Station van Mechelen ga je links de brug over. De stationstraat die je volgt, gaat over in de Postzegellaan. Na de verkeerslichten, sla je de tweede straat rechts in (Kruisbaan). Op de Kruisbaan neem je de eerste straat links (Zwartkloosterstraat). Op het einde van deze straat volg je de wegwijzer naar Technopolis en draai je links mee de tunnel in. Deze leidt je tot op de Zemstbaan. Even verderop draai je rechts de parking van Technopolis op. Je fiets kun je kwijt in de gratis overdekte fietsenstalling.Klik hier voor een plan.
 • Kom je uit de richting van Zemst?
  Volg dan de Brusselsesteenweg richting Mechelen. Ter hoogte van meubelzaak Peremans (rechts) volg je de wegwijzer naar Technopolis en sla je linksaf. Op het einde van de Abeelstraat neem je links de Zemstbaan. Even verderop draai je rechtsaf de parking van Technopolis op. Je fiets kun je kwijt in de gratis overdekte fietsenstalling.

Met de lijnbus

De lijnbussen 282 en 682 passeren op regelmatige tijdstippen aan de Technopolis-halte. Plan je route op de website van De Lijn. De bussen vertrekken aan het station van Mechelen.

Met de trein

 • Neem de trein tot in het station van Mechelen. Surf naar www.nmbs.be voor de meest recente informatie met betrekking tot de uurregeling van treinen vanuit het station van je keuze naar Mechelen.
 • Nadien neem je bus 282 of 682 tot vlakbij Technopolis. Op weekdagen is er een busverbinding om het halfuur. Surf naar www.delijn.be  voor de meest recente informatie met betrekking tot de uurregeling van de bussen naar Technopolis.
 • Met de speciale B-Dagtripformule (één kaartje voor trein, bus en toegang) rijd je extra voordelig naar Technopolis. Meer info hierover in je station.
 • Opgelet! Scholen kunnen genieten van een speciaal B-Dagtriptarief. Reserveer eerst je bezoek aan Technopolis en neem dan contact op met de cel groepsreizen van de NMBS (tel. 09 241 23 68).

Te voet

 • Centraal Station-Technopolis (ongeveer 3 kilometer)
  Aan het Centraal Station van Mechelen volg je de Stationsstraat die overgaat in de Postzegellaan. Na de verkeerslichten, sla je de tweede straat rechts in (Kruisbaan). Op de Kruisbaan neem je de eerste straat links (Zwartkloosterstraat). Op het einde van deze straat volg je de wegwijzer naar Technopolis en ga je links mee de tunnel in. Deze leidt je tot op de Zemstbaan. Even verderop wandel je rechts de parking van Technopolis op. Klik hier voor een plan.
 • Kom je uit de richting van Zemst?
  Volg dan de Brusselsesteenweg richting Mechelen. Ter hoogte van meubelzaak Peremans (rechts) volg je de wegwijzer naar Technopolis en ga je linksaf. Op het einde van de Abeelstraat neem je links de Zemstbaan. Even verderop ga je rechtsaf de parking van Technopolis op.

Laat een boodschap achter